Меню сайта

Форма входа

Категории раздела

Поиск

Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Отдел образования Администрации г. Кировска ГБОУ ЛНР Кировский методический кабинет Организация - участник Конкурса им. В.И.Вернадского Баннер Общее-Дело.рф Организация - участник Конкурса им. В.И.Вернадского
Приветствуем Вас, Гость · RSS 29.04.2024, 20:28

Главная » 2013 » Сентябрь » 26 » Тиждень права "Гендерна рівність"
08:47
Тиждень права "Гендерна рівність"

З 16.09 по 20.09.2013р. в Кіровській багатопрофільній гімназії пройшов тиждень правових знань «Гендерна рівність»

17.09.13р. учениця 10(6)-Б класу Лебедевич Євгенія проводила бесіду з 5(1)-В класом на тему «Гендерна рівність»

Тема бесіди: пояснити учням що, як чоловік так і жінка повинні бути рівними, та мати однакові права.

Мета: розширити їх знання про гендерну рівність. Навчити користуватися набутими знаннями під час бесіди, у реальному житті.


19.09.13р. на 1 уроці в 3-Б класі відбулася зустріч з представником юстиції Червяковою Іриною Робертівною. Під час спілкування з дітьми, Ірина Робертівна в доступній формі пояснила дітям, що таке гендерство, рівність, стосунки між хлопчиками та дівчатками. Навела багато прокладів гендерства не тільки у нас в Україні, а і в Ізраїлі, країнах Європи. Свою розповідь вона закріпила переглядом мультфільму «Хлопчик та дівчинка». Потім діти, у процесі гри, закріплювали, узагальнювали набуті знання, поняття, інформацію, поповнювали свій світогляд.

Зустріч пройшла у дружньому веселому спілкуванні. Ірина Робертівна виразила подяку дітям за активність та доброзичливе ставлення під час зустрічі.

     

В рамках тижня «Гендерна рівність» 11 класи зустрілись з представником громадської організації «Жінки за майбутнє» Кузьміною М. Ф. та головою відділу юстиції Червяковою І. Р.

Гості розповіли про гендерну рівність в цілому, ознайомили з головними термінами, привели в приклад цікаву статистику щодо нашого міста, країни і світу. Наприкінці тренінгу класи пограли в запропоновану гру, приводячи приклади відомих чоловіків та жінок. З рахунком 9:7 перемогли чоловіки. Зустріч пройшла весело та пізнавально. Діти висловили сподівання, що Кузьміна М. Ф. та Червякова І. Р. ще не раз відвідають стіни гімназії, адже ця тема буде завжди актуальна.

     

Вчителем правознавства Гальчук Г. М. були проведені уроки гендерного виховання і рівності за темою «Рівні нерівності» серед 9-х та 10-х класів (18-19.09.2013 р.). За для кращого розкриття проблеми та актуальності теми, під час проведення уроку були використані відео і мультфільм.

Метою уроків було розкриття головних чинників, які впливають на виховання гендерних відмінностей у процесі соціалізації особистості; формування в учнів навичок гендерної культури; розвивати вміння аналізувати побачене.

     

19.09.2013 для учнів 6а, б класів була проведена зустріч з директором ЦСС/СДМ Заяць Н. І. та спеціалістом з соціальної роботи ЦСС/СДМ Федоренко Ю. В.

Під час зустрічі учні прийняли участь в перегляді відеороликів з теми гендеру, колективному обговоренню гендерних проблем, а також активно працювали в групах під час тренінгового заняття з питань гендерної рівності «Проблеми гендеру – рівність чоловіків та жінок». Для учнів 6а класу це вже друга зустріч з Н. І. Заяць на тему гендерної рівності.

Під час тренінгових занять найактивнішими виявились учні 6а класу Чернишев Владислав, Краснікова Єлизавета, Бородій Юнона, Анашкіна Марія, Глушакова Анастасія, Єфремов Валентин та інші.

     

19.09.2013р. відбулася екскурсія учнів 9а,б класів до Кіровського центру зайнятості. Екскурсія проходила у рамках тижня права, присвяченого гендерній рівності.

Представником закладу Тетяною Вікторівною проведено лекцію «Гендерне виховання».

Мета цієї лекції – руйнування стереотипів, які склалися з давнини про виховання дівчат та хлопців, і щоб молоде покоління не стало їх жертвою.

Також було переглянуто навчальний фільм «Гендерне виховання», який демонстрував рівність у правах між чоловіком та жінкою.

Категория: Новости | Просмотров: 1530 | Добавил: Des | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Создать бесплатный сайт с uCoz © 2024