Меню сайта

Форма входа

Категории раздела

Поиск

Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Отдел образования Администрации г. Кировска ГБОУ ЛНР Кировский методический кабинет Организация - участник Конкурса им. В.И.Вернадского Баннер Общее-Дело.рф Организация - участник Конкурса им. В.И.Вернадского
Приветствуем Вас, Гость · RSS 02.05.2024, 20:33

Главная » 2014 » Март » 26 » Всеукраїнський тиждень права «Обов’язок бути людиною»
13:17
Всеукраїнський тиждень права «Обов’язок бути людиною»

Всеукраїнський тиждень права «Обов’язок бути людиною»

З 17.03.2014 по 21.03.2014 в Кіровській багатопрофільної гімназії проводився правовий тиждень на тему «Обов’язок бути людиною». На основі Конституції України, Загальної декларації прав людини, Європейської конвенції про захист прав і основоположних свобод людини, Конвенції ООН про права дитини завучем з навчально-виховного процесу,класними керівниками, вчителями–предметниками та іншими спеціалістами навчального закладу був складений план заходів тематичного тижня. В рамках тижня педагогічними колективами проводилась ціла низка заходів, як то бесіди, лекції, години спілкування,правові журнали, тренінги для учнів та тематичні абетки для батьків.

Учням гімназії було запропоновано стати учасниками конкурсів малюнків, стіннівок, фото звітів, буклетів на тему «Мої права та обов’язки». Цікаву та корисну книжкову виставку з правової тематики підібрали бібліотекарі Шумська Н. О., Карпова Н. В.

     

Правовий тиждень в навчальному закладі був розпочат проведенням Єдиного Всеукраїнського уроку «Обов’язок бути людиною», де класоводи та класні керівники нагадали про важливість дотримання обов’язків в житті кожної людини.

Класоводами 4а,б Капіцею В.М. та КулічинськоюІ.І. учням були запропоновано тему «Бути людиною твій справжній обов’язок», де учні були активними учасниками правових ситуацій.

Вчителями Чвань Л.А.та Стельмах Т.Й. були організовані рольові ігри «Права дітей». Захід мав 2 частини, де в 1- учні повторили важливі життіві права людей, а в 2- опрацювали в рольовій грі обов’язки людей.

Класний захід в 3б класі на тему «Торгівля людьми – ганебне явище суспільства» під керівництвом Нікульнікової С.М. запропонував учням життєві ситуації, в наслідок яких були порушені права людей і невиконані обов’язки громадян.

Спільний правовий захід з участю начальника міської юстиції Червякової І.Р. був проведений для учнів 7 а,б класів. Класні керівники Фролова О.М., Шаповалова В.В. ознайомили учнів з темою правового тижня та його завданнями. Цікавий відеоматеріал був підготовлений Іриною Робертовною під назвою «Недитячі ігри». Учні активно аналізували матеріал, задавали питання юристу і завжди отримували професійні відповіді.

     

Класними керівниками 9а,б класів Шумською І.М. та Жилік О.В. був проведений захід «Бути людиною», де учням були запропоновані ситуації в яких опинилися підлітки і дев’ятикласникам потрібно було визначити правильність поведінки учасників .

Учні 11-а класу були учасниками години спілкування «Права і справедливість». Вчитель Євсєєва Т.Б. запропонувала учням 1 групи розглянути сучасну державу, де існують тільки права, а 2- де існують тільки обов’язки. Роблячи висновки учні одностайно зійшлися на тому, що така держава не може довго і справедливо існувати.

Категория: Новости | Просмотров: 1407 | Добавил: Des | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Создать бесплатный сайт с uCoz © 2024